HDL cholesterol Laboratorní test

53 Kč

Stanovení koncentrace HDL cholesterolu patří mezi základní měřené laboratorní parametry lipidového metabolismu ve vztahu k riziku rozvoje aterosklerózy.

Vyšetření HDL cholesterolu je součástí našich preventivních balíčků Je mi 30+ (žena)Je mi 30+ (muž), nebo Změřte si cholesterol.

Odběr a separace

Detailní informace

Výsledky
Výsledky on-line
přes zabezpečený e-mail
Personál
Profesionální odběrové sestry
s lidským přístupem

Detailní popis produktu

HDL cholesterol (lipoprotein s vysokou hustotou) je zodpovědný za návrat cholesterolu z tkání do jater. "Dobrý cholesterol" se nazývá proto, že HDL cholesterol pomáhá odstranit přebytečný cholesterol z krve a jeho prostřednictvím snižuje vývoj aterosklerózy.

Nízká hladina HDL cholesterolu je jedním z důležitých rizikových faktorů pro kardiovaskulární onemocnění.

Hladiny HDL mohou být sníženy:

  • v případě akutního onemocnění,
  • traumatu,
  • cukrovky,
  • onemocnění jater,
  • anémií,
  • hypotyreózy,
  • snížené funkce ledvin.

Pro vyšetření lipidového metabolismu doporučujeme komplexní balíček Změřte si cholesterol, který obsahuje všechny potřebné metody vyšetření.

zmerte-si-cholesterol-button

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Samostatné metody
Pohlaví: Muž, Žena
Typ testu: Jednotlivá metoda vyšetření
Věk: 20 let +, 30 let +, 40 let +, 50 let +
Zaměření: Prevence zdraví, Srdce a cévy
Výsledky: Do 2 pracovních dní
Doporučení: Na odběr se dostavte nalačno, jíst byste neměli zhruba 12 hodin před odběrem. Večer před odběrem vynechte tučná jídla a alkohol.
Pokyny před odběrem: Ráno před odběrem nekuřte, vypijte dostatečné množství vody (1/4 litru vody nebo neslazeného čaje)
Při odběru: Pokud užíváte léky na ředění krve, máte alergii nebo míváte při odběru nevolnost, upozorněte odběrovou sestru
Pokud užíváte léky: Pravidelně a dlouhodobě užívané léky nahlaste před odběrem sestře.
Kód: HDL cholesterol
Materiál: Sérum
Nutné: Odběr krve, Separace séra

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: